09.07.2009 22:41

Kuchyně a nábytek

Kuchyně


Ne každá paneláková kuchyň je tak malá, že se v ní sotva otočíte. Kupříkladu ve starších panelových domech, které se stavěly už od poloviny padesátých let, může být kuchyně samostatnou místností s oknem. Natolik prostornou, že se do ní vejde i běžný jídelní stůl pro čtyřčlennou rodinu. Nabídka jídelních stolů je velmi pestrá. Nabízíme jídelní stoly z masivu, jídelní stoly rozkládací, jídelní stoly menších rozměrů. Se zařizováním takové místnosti nebývá velký problém, protože není třeba se tolik ohlížet na prostor. Je to podobné jako vyřešit menší samostatnou kuchyni v rodinném domě. Nejenže máte široké možnosti v individuálních návrzích od architektů z kuchyňských studií, ale i typovou linku, která by se sem vešla, seženete v mnoha variantách. Nesmíte se však dostatečným prostorem nechat až příliš unést. "U takto prostorných kuchyní je důležité, aby se místem neplýtvalo a sestava nebyla zbytečně předimenzovaná," varuje Patrik Tichý, architekt a poradce MF DNES. Podle něj není dobré, je-li odstup jednotlivých částí kuchyně, například pracovního ostrova od linky, větší než dva metry. Také Kristina Junková, návrhářka kuchyní firmy Gorenje, doporučuje myslet na prostor, snažit se dosáhnout vzdušnosti a optického zvětšení. "Proto jsou vhodné pastelové odstíny nábytku a prosvětlené skleněné horní skříňky," říká návrhářka. Pomůže také obklad ze skla, pracovní plochu lze efektně zvětšit přídavnou pracovní deskou, která se dá vysunout z linky.

Podle architektky Heleny Paz, autorky návrhů kuchyní v tomto článku, je vhodné design kuchyně přizpůsobit celkovému charakteru bytu: "Můžete používat teplé tóny i trochu výraznější barvy a kombinovat je se dřevem. Pracovní deska, poličky a boky viditelných korpusů mohou být z dřevěného masivu nebo z lamina s dezénem dřeva.“ Dvířka krytá lakem nebo fólií můžete doplnit hliníkovými rámy s matným sklem. Nabídku frontových dvířek kuchyňských linek najdte v kategorii horní a dolní skříňky.

Kristýna Junková nabízí ještě další možnost - efektní a zároveň praktické roletky. "Jednoduše schovají často používané domácí pomocníky, jako například odšťavňovač," vysvětluje návrhářka.

Dále z estetických i praktických důvodů doporučuje vodorovně výklopné skříňky a systém anglických zásuvek, tedy více menších zásuvek v jedné větší, které umožní pohodlné skladování nádobí ve spodních skříňkách.
Věříme, že naše nabídka nábytku do kuchyní a jídelen Vás příjemně osloví.

—————

Zpět


Kontakt



+420 721 677 220


Erotické spodní prádlo, kalhotky, tanga, podprsenky, košilky, korzety levně, podvazky, punčochy, levné plavky, pyžama, noční košile, župany, punčochy, ponožky, moderní nábytek, botníky do malé předsíně, dětský nábytek, houpací sítě, závěsná křesla, jídelny, komody výprodej, knihovny nábytek, ložnice, matrace, nábytek z masivu, nábytek BRW, obývací pokoje, plastový nábytek, postele s úložným prostorem, ratanový nábytek, rustikální nábytek, sedací pytle, sedací soupravy, kožené sedací soupravy, skříně s posuvnými dveřmi, zahradní nábytek, levný nábytek, levné botníky, bytové doplňky a dekorace, český nábytek, dětský nábytek, dílenský nábytek, levné houpací sítě, jídelny, levné komody, konferenční stolky, koupelnový nábytek, levné kuchyně, kovový nábytek Bzenec, levné ložnice sestavy, levné matrace, nábytek z masivu, obývací pokoje, levné postele, rustikální nábytek bazar, levné sedací pytle, levné sedací soupravy, kožené sedací soupravy levné, levné skříně, levné stoly, levný zahradní nábytek, koupelny, vodovodní baterie, umyvadla, wc mísy, vany, elektronické bidety, sprchové kouty, sprchové vaničky, koupelnové doplňky, koupelnový nábytek výprodej, bojlery, radiátory, expanzní nádoby, levné spodní prádlo, dámské spodní prádlo, erotické prádlo, levné podprsenky, sportovní podprsenka, kalhotky, tanga, svatební spodní prádlo, topy, tílka, košilky, korzety, podvazky, saténové prádlo, bezešvé spodní prádlo, sportovní prádlo, pánské spodní prádlo, pánská tanga, pyžama, noční košile, župany, dětské spodní prádlo, plavky 2013, dívčí plavky, pro těhotné a kojící, nářadí, aku nářadí, auto nářadí, elektrické nářadí, kompresory, pneu nářadí, boxy na nářadí, brašny, nářadí Knipex, nýtovací kleště, ruční nářadí, dárky, dárky pro muže, dárky pro ženy, dárky k narozeninám, čokoládové dárky, dárek k výročí, svatební dary, dárky k svátku, erotické dárky, ptákoviny, vtipné dárky, dárky k valentýnu, dárky pro děti, vánoční dárky, levný nábytek, moderní nábytek, fitness výživa, nábytek z masivu, levné sedací soupravy, koupelnové doplňky, prádlo,